Sodelovanje z lokalno skupnostjo

Promocija zdravja v lokalni skupnosti in v podjetjih

Tim Centra za krepitev zdravja vstopa tudi v lokalno skupnost in v lokalna podjetja, kjer po predhodnem dogovoru izvajajo Program za krepitev zdravja, ki ga prilagodijo potrebam ciljnih skupin. Delavnice se lahko izvedejo v lokalni skupnosti (različna športna društva, knjižnice, lokalna podjetja ipd.) ali v prostorih Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica. Izbirate lahko med številnimi brezplačnimi delavnicami, v katerih boste pridobili znanja in veščine ter podporo pri spreminjanju življenjskega sloga (pri spreminjanju prehranjevalnih navad, krepitvi telesne dejavnosti, hujšanju, opuščanju kajenja, opuščanju tveganega in škodljivega pitja alkohola, učenju tehnik sproščanja) in pri krepitvi duševnega zdravja.

Ob tematikah, ki jih ponuja Program za krepitev zdravja, nudimo tudi predstavitev gibalnih vaj za zaposlene, ki opravljajo sedeče poklice ali fizično zahtevna dela, predstavitev vaj za zdravo hrbtenico, učenje nordijske hoje ter predstavitev vaj za krepitev mišic medeničnega dna.

Prav tako izvajamo tudi meritve telesne sestave, meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi ter na podlagi rezultatov nudimo tudi svetovanje. Nudimo tudi promocijo preventivnih programov (Dora, Zora in Svit), kjer imajo udeleženci možnost preizkusa pravilnega pregledovanja dojk na modelu dojke.

Po potrebi se dogovorimo tudi predstavitev različnih ostalih tematik, povezanih z zdravim načinom življenja.

Za vse informacije se obrnite na vodjo Centra za krepitev zdravja.

Veselimo se sodelovanja z vami!